| הפוך לדף הבית  |  יעדים בעולם  |  גלריית תמונות  |  טיולים בארץ  |  סקי  |  מידע כללי  |  פורומים  |  דילים  
ראשי
שבת, 18.11.2017
רגע אחרון
בודפשט-(ח. נופש) - $268 ברלין-(טיסה)-$214 רומא-(ח. נופש) - $491 ברצלונה-(טיסה) -$278 פראג-(ח. נופש)-$495 אמסטרדם-(טיסה)- $282 לונדון-(ח. נופש)- $774 בנגקוק-(טיסה)-$774
 
מושגים לתייר המתחיל
מאת: צוות FIXTRAVEL

אובר בוקינג, אקסטנשן, הלף בורד, אלה רק חלק מן המונחים שתפגשו בעת החופשה בחו"ל. אנו מביאים בפניכם מילון מונחים שיסייע לכם לעבור את החופשה ללא תקלות מיותרות

ענף התיירות הוא ענף עם שפה משלו. "השפה" הזו כוללת מונחים וביטויים שתייר ממוצע לא ממש מכיר, במיוחד בעת שהוא נמצא בחופשה בחו"ל וניצב בפני פקיד קבלה ששואל בנימוס: "הלף בורד, או פול בורד אדוני?". בכדי להכיר את נבכי "שפת התיירות", צוות FixTravel מגיש בפניכם מילון מונחים מלא של הז`רגון התיירותי.  חופשה נעימה
 
א`
א-לה-קארט – מנות אוכל המוצעות במסעדה לבחירה מתוף תפריט.
 
אשרת כניסה (ויזה) – אישור המאפשר לתיירים להיכנס למדינה מסויימת לתקופה מוגבלת. ישנן מדינות שאפשר להיכנס אליהן ללא אשרת כניסה, אבל לתקופה מוגבלת. ישנן גם אשרות כניסה לעבודה, או ללימודים.
 
אובר בוקינג – רישום יתר בטיסות או במלונות, שנעשה כדי להתגבר על בעיית הביטולים.
 
אטרקציה – שני פירושים: אירוע תיירותי, או יעדים ומקומות שיש בהם הפעלות תיירותיות טבעיות או מעשה ידי אדם, כמו רפטינג, טרקטורונים, סנפלינג ועוד.
 
אפשרות – מילה המופיעה בכל חוזה תיירותי של טיול, או חבילת נופש. כשרואים בחוזה את צמדי המילים "אפשרות לבקר", או "ניתן לבקר" – משמעותן תוספת כסף לכל הצעה שכזאת.
 
אקסטרות – כל השירותים שאורח מקבל מעבר למה שהוא הזמין ושילם מראש.
 
ארוחת בוקר ישראלית – חוויה שהפכה כבר מזמן למותג בינלאומי, שתמיד נראת כמו ארוחת חג עם מזנון חופשי ענקי המציע מכל טוב הארץ – גבינות, דגים, ביצים, סלטים מסוגים שונים, דגני בוקר, וכל סוגי לחם. – ארוחה המספיקה לכל היום.
 
אקסטנשן – הארכת השהייה במלון, בשעות או בימים.
 
אש"ל – ראשי תיבות של אכילה, שתייה ולינה. סוג תשלום שבדרך כלל המעביד משלם, כשיוצאים בשליחותו ליעדים שונים בחו"ל.
 
ב`
בון – השובר שעליו חותמים במלון בעת קניית האסטרות (ראה ערך) .
 
בוקינג – הזמנת חדר במלון, מושב במטוס, חבילת תיור ונופשון.
 
בסיס – מבנה האירוח במלון: לינה וארוחת בוקר (B/B), חצי פנסיון (H/B), פנסיון (F/B).
 
בידוק – תהליך קבלה למלון או לטיסה. בסלנג מכנית אותו צ`ק אין.
 
בל בוי – איש השירות במלון הסוחב את המזוודות לחדר, ואחר כך מסתובב בו ומראה כל מיני דברים עד שנותנים לו טיפ (ראה ערך).
 
ביקורת ביומטרית – תחליף לביקורת דרכונים, המבוצע על פי מקרא כף היד של הנוסע.
 
ביקורת דרכונים – ביקורות שהנוסעים עוברים בעת יציאה וכניסה מכל מדינה.
 
בר – דלפק המשקאות החריפים במלון, או מקום מיוחד המגיש משקאות כאלה מחוץ למלון. במלון אפשר לרשום את המשקאות בבון או לשלם במזומן.
 
ביטוח – מומלץ מאוד על כל מטייל בחו"ל לדאוג לבטח עצמו מפני מחלות (ביטוח רפואי), סכנות ואף ביטוח לציוד הנלווה אליו.
 
ג`
גב אל גב – מושג המתאר מצב בבית מלון, כאשר באותו היום שבו עוזבים אורחים את החדר, נכנסים לשם אורחים חדשים.
 
ד`
דאבל – חדר זוגי במלון ובו מיטה זוגית אחת (בארה"ב 2 מיטות). אבל אם תגידו לברמן תן לי
 
דייל/דיילת – עובדים המטפלים בנוסעים במטוס, והמתמחים בהפעלת אמצעי החירום במטוס.
 
דייל/דיילת קרקע – עובדים המשרתים בנוסעים בטרמינל. 
 
דמי הביטול – סכום כסף, הנגזר מתוך הסכום הכולל, שחייבים לשלם אם לא יוצאים לנופש או לטיול. ככל שהביטול קרוב יותר למועד היציאה החזר הכספים מתוך הסכום הכולל, של הנופש או הטיול, קטן יותר.
 
דרכון – תעודה המאפשרת כניסה ויציאה ממדינות
 
ה`
הזמנה (בוקינג) - הזמנת חדר במלון, מושב במטוס, חבילת תיור ונופשון.
 
הנחה – כל סוגי ההנחות הניתנות לאורחים במלון, לרוכשי נופשונים או טיסות.
 
הנחת ילד – משהו שהפך לגורם תיירותי/תעופתי שיווקי ממדרגה ראשונה, בעיקר כנותנים את ההנחה לילד, בתנאי שהוא מצטרף להורים.
 
הף בורד (Half Board) – שהייה במלון על בסיס לינה וחצי פנסיון, שזה שתי ארוחות ביום, בדרך כלל בוקר וצהריים, אך אפשר גם בוקר וצהריים. למרות שהאות הראשונה של המילה היא H מבטאים הישראלים את השם באות אלף ואומרים – אך בורד.
 
העברה – הסעות מנמל התעופה למלון וחזרה מהמלון אליו.
 
הקצאה – כמות החדרים במלון הניתנת לספק, בדרך כלל על בסיס עונתי, או הקצאת מושבים במטוסי צ`רטר הניתנים לסיטונאי.
 
הרשמת יתר (Over Booking) – רישום אורחים או נוסעי מטוס יותר ממספר החדרים או המושבים במטוס, שנעשה על מנת להתגבר על בעיית הביטולים. משהו שכולם שונאים – הנוסעים, האורחים המלונאים והסוכנים.
 
השוואת מחירים - הליך הממליץ לא לקנות טיסה, חבילת נופש, או טיול אצל הסוכן הראשון שאליו נכנסים. גם אלה יש להם סוכן נסיעות קבוע, מומלץ שיעשו השוואת מחירים עם סוכן אחר.
גם כשרוצים לרכוש מוצר תיירותי באתרי האינטרנט, מומלץ לגלוש בכמה אתרים לפני שמבצעים את הרכישה. הטוב ביותר הוא לאתר באינטרנט את המחירים ליעד שאליו רוצים להגיע ואחר כך להתייעץ עם סוכן נסיעות.
 
 
ו`
ואוצ`ר – שובר אירוח, שמוסרים אותו לפקיד הקבלה במלון, או שובר זכאות לקבלת רכב שכור לדוגמה, שמוסרים אותו לסניף השכרת המכוניות. בשני המקרים התשלום נעשה, בדרך כלל מראש, והוואוצ`ר מוכיח זאת.
 
ויזה – ראה ערך אשרת כניסה.
 
ז`

זמן הגעה – זמן ההגעה למלון הנקבע בדרך כלל מראש, נע בין השעות 12 בצהריים ל-3 אחר הצהריים.
 
זמן עזיבה – הזמן שבו חייבים לעזוב את החדר במלון, נע בין השעות 10 בבוקר ל-12 בצהריים.
זיכיון – היתר הניתן לבתי מלון, או לסיטונאיות וסוכנויות לשאת את שם המותג של רשתות בינלאומיות.
 
זמני יציאה וחזרה - כשקונים חבילת תיור, או נופש לשאול את הסוכן מתי יוצאים מהארץ ומתי ממריאים בחזרה מארץ היעד. ככל שמקדימים להזמין את חבילת הנופש, אפשר לקבל חבילה שבה ממריאים מנתב"ג בבוקר וממריאים מארץ היעד לארץ בערב. אחרת ממריאים מנתב"ג בחצות ומארץ היעד בשעות הקטנות של הלילה.
 
ח`
חדר – חדר במלון – מבחינים בכמה סוגים: רגיל, סווטה, סוטודיו, רויאל סוויטה, או סוויטה נשיאותית.
 
חבילת נופש – מוצר תיירותי באתרי נופש - הכולל בנוסף ללינה במלון הנופש, גם את אמצעי ההגעה למלון – טיסה והעברות.
 
חיסון – כל מי שעומד לטייל במדינות המזרח חייב לעבור מספר בדיקות וחיסונים כדי שלא יחלה שם במחלות קשות העלולות לגרום למוות.
 
חבילת תיור – מוצר תיירותי לערים, הכולל בנוסף ללינה במלון הנופש, גם את אמצעי ההגעה למלון – טיסה והעברות.
 
ט`
טיפ – שתי אפשרויות: תשר שאותו נותנים לנותני שירותים – מלצרים, מדריכי טיול, סבלים ונהגי מוניות, ורמז על משהו טוב או רע.
 
טיפ-טופ – מעולה, יפה ביותר.
 
טריפל – הכוונה לחדר במלון המתאים לאירוח של שלושה אורחים.
 
טרמינל – מסוף הנוסעים בנמלי תעופה.
 
י`
יום – יום קלנדרי במלון. מחושב מזמן הכניסה ועד זמן העזיבה הרשמי של המלון שאליו מגיעים.
כפסת – מקום מוגן להניח בו חפצים ודברי ערך יקרים.
 
ל` 
לובי – אולם הכניסה וההמתנה בבית המלון.  בהרבה מלונות מגישים בו משקאות מסוגים שונים, כריכים וגם ארוחות קלות.
 
לינה וארוחת בוקר (B/B Bed and Breakfast) – סוג שהייה במלון של לילה וארוחת בוקר בלבד.
 
כ` 
כספת – מתקן מוגן בחדר המלון, שכדאי להשאיר בו דרכונים, כרטיסי טיסה, וכל דבר יקר ערך שאין בו צורך במהלך הטיול מחוץ למלון.
 
כרטיס טיסה – כרטיס שאותו מקבל הנוסע לאחר ששילם עבור הטיסה שהזמין. היום נעלמים לאט לאט מהשוק, כרטיסי הטיסה הישנים, שהכילו את הקופונים (ראה ערך) של יעדי הטיסה השונים. מחליפים אותם כרטיסי טיסה אלקטרוניים.
 
כרטיס טיסה אלקטרוני – כרטיס, או דך מודפס, המסופק לנוסע, כדי לתת לו תחושה שהוא בעל כרטיס, וכדי שאנשי הביטחון יוכלו להדביק בהם סימנים שונים. בעידן הכרטיסים האלקטרוניים מספיק למסור מספר תעודת זהות ולקבל כרטיס עליה למטוס.
 
כרטיס עלייה למטוס – כרטיס שאותו מקבלים לאחר סיום הליכי הבידוק לקבלה לטיסה. מצויין בו שער היציאה של הטיסה, שעת היציאה למטוס ומספר המושב במטוס.
 

מ` 
מכס – גוף ממשלתי הבודק בנמלי התעופה ובכניסות לתוך ישראל את הנכנסים האם החפצים האישיים שברשותם פטורים ממסים. ישנם 2 מסלולים. המסלול הירוק - הינך רשאי לעבור כשאתה נושא עמך רק חפצים המותרים כגון - הלבשה, הנעלה וצורכי טואלט. מסלול אדום – בו נכנסים אלה הבאים להצהיר ולשלם מס על המוצרים.
 
מבצעים – מכונים גם דילים. מומלץ לשים לב לתוכן של המבצעים, כי לפעמים מחיר הטיסה זול, אך קבלת המבצע מותנה בקבלת שירותי קרקע, המייקרת את כל החבילה, ולכן צריך לבדוק אם הסך הכל יוצא יותר זול.
 
מחיר כולל – מחיר הכולל את מחיר הטיסה כולל מסים והיטלים, ואת מחיר חבילת התיור או הנופש, הכוללת בנוסף למסים גם את העברות ודברים נוספים, שהם לא "אפשרות".
 
מטבחון – מטבח קטן עם כלי בישול והגשה, בדרך כלל בסוויטות או בחדרי סטודיו, ובשנים האחרונות גם בצימרים, שבהם מאפשרים לאורחים לבשל ארוחות.
 
מיני בר (במלון) – בר קטן עם משקאות קלים וחריפים וחטיפים, המותקן בחדר המלון. זוהי מלכודת שצריך לברוח ממנה כמו מאש. נכון אין כיף גדול יותר מאשר להגיע לחדר במלון ולהוציא משקה קל או חריף מהמיני בר, להוסיף קרח וללגום בהנאה. אבל, המחיר שצריך לשלם אחר כך לא שווה את ההנאה הזאת. מי שרוצה כיבוד לחדר מוטב שיקנה אותם בסופרמרקט הסמוך למלון.
 
מרכזיה – מרכז העצבים של התקשורת במלון, שבשנים האחרונות ירד מגדולתו בגלל הטלפונים הסלולאריים, שאפשר להזמין בו שירות יקיצה.
 
מתאבן – מנות אוכל המוגשות לפני הארוחה, או בין המנות. בחו"ל קוראים לזה – Hors D`oeuvre .
 

נ` 
נקודות חמות – מקומות, כמו טרמינל 3 בנתב"ג, שבהם מופעלות נקודות שידור אלחוטי עבור התחברות לאינטרנט בחינם. נקודות אלה מותקנות היום גם במלונות, ובמטוסים, הדורשים תשלום עבור השירות הזה.
 

ס` 
סוויטה – דירת מגורים מפוארת במלון, שיש בה לפחות 2 חדרים.
 
סטודיו – דירת חדר מפוארת במלון.
 
ספא – מועדון בריאות, נופש וספורט, המספק ישרותי סאונה, ג`קוזי, חדר כושר, טיפולי יופי ועיסויים מסוגים שונים.
 
סוכן- האיש המבצע את כל הליכי ההזמנה, ההרשמה והתשלומים שתמורתם מקבל המזמין וואוצ`ר, המעיד כי הוא שילם מראש עבור חדרי המלון, נופשונים, השכרת רכב וטיסות.
 

ע` 
ערסל לתינוק – מתקן מיוחד הניתן לאורחים במלון או לנוסעים במטוס, כדי להניח בו את תינוקם. בהרבה מלונות בארץ מכנים את הערסל בשם קוט, שזה קיצור של המוג באנגלית – Baby Cot.
 

 
פ` 
פול בורד (F/B Full Board ) – שהייה במלון על בסיס לינה ואירוח מלא של 3 ארוחות ביום.
פנסיון – שני פירושים: אירוח פול בורד, או בית הארחה משפחתי המציע, בדרך כלל חדרים במחירים נמוכים מבתי מלון.
 
פקיד/פקידה קבלה – אנשי שירות המקבלים את האורחים בדלפק הקבלה בזמן ההגעה למלון ומוסרים להם את המפתחות לחדרים, ומטפלים בהם בזמן עזיבתם, כולל קבלת התשלומים עבור האקסטרות שנרשמו בבונים.
 

צ` 
צ`ק אין – תהליך הרישום והקבלה בבתי המלון או לקראת העלייה למטוס.
 
צ`ק אאוט – תהליך עזיבת המלון בדלפק הקבלה ובקופה, הכולל את התשלומים.
 

ק` 
קאונטר – דלפק הקבלה או העזיבה במלון
 
קאטרו – חדר במלון המיועד ל-4 אורחים.
 
קונדו – דירת נופש בבית דירות.
 
קונסרייג` – מנהל הבל בוייס, והאיש היודע לתת טיפים על האטרקציות וכתובות של מסעדות שמחוץ למלון. 
 
קומת עסקים – קומה, או כמה קומות לאנשי עסקים עם שירותים נלווים כמו טרקלין אירוח שבו מציעים משקאות קלים, חריפים וחמים, כריכים ואפילו ארוחות קלות, שירותי משרד ובחדרים תקעים מיוחדים למחשב ואפשרות כניסה לאינטרנט, במלונות שאין עדיין נקודות חמות.
 

ר` 
רשימת המתנה (Waiting List)- אם אין טיסה פנויה – בקשו מסוכן הנסיעות להיכנס לרשימת ההמתנה. בממוצע ההמתנה לאישור טיסה הוא 72 שעות עד 10 ימים לכל היותר. רשימת ההמתנה אינה מחייבת ביצוע הזמנה. אפשר להצטרף לרשימת ההמתנה של שתי חברות במקביל.
 
רשת בתי מלון - כמה בתי מלון המנוהלים על ידי חברת ניהול אחת, או כמה בתי מלון השייכים לאותם הבעלים והנושאים את אותו המותג.
 

ש` 
שירות חדרים – שירות מיוחד המאפשר להזמין ארוחות, או משקאות לחדר בבית המלון, באמצעות טלפון.
 
שרוול – החלק המחבר את זרוע הטרמינל עם המטוס ושדרכו עולים או יורדים הנוסעים מהמטוס לטרמינל.
 

ת` 
תפוסה – כמות הנוסעים במטוסים או כמות הנופשים בבתי המלון בהשוואה למספר המקומות. ישנם מקרים כי המטוסים והמלונות נמצאים בתפוסה מלאה.
 
תפריט קבוע – ארוחה המורכבת מכמה מנות קבועות מראש, לעומת ארוחה שבה בוחרים את המנות מתוך תפריט – הנקראת א-לה-קארט.
 
 

הדפסת כתבה כתוב לעורך שלח לחבר








מסלול הטיול המועדף עליי
מסלולי נחלים בצפון
טיולי ארכיאולוגיה
נוף מדברי
אתרים היסטוריים

הצג תוצאות
Powered by Sitenet ltd בניית אתרים מועדון הלקוחות | כתבו לנו| תנאי שימוש| אודות החברה| פרסום באתר| מאמרים