| הפוך לדף הבית  |  יעדים בעולם  |  גלריית תמונות  |  טיולים בארץ  |  סקי  |  מידע כללי  |  פורומים  |  דילים  
לונדון<<יעדים בעולם<<ראשי
יום שישי, 19.10.2018
רגע אחרון
בודפשט-(ח. נופש) - $268 ברלין-(טיסה)-$214 רומא-(ח. נופש) - $491 ברצלונה-(טיסה) -$278 פראג-(ח. נופש)-$495 אמסטרדם-(טיסה)- $282 לונדון-(ח. נופש)- $774 בנגקוק-(טיסה)-$774
 
אנגליה - לונדון - מסעדות
מאת: צוות FIXTRAVEL
סקירה
עברו הימים בהם המסעדות בבריטניה היו נושא ללעג בכל רחבי העולם. בעשור האחרון היתה בתחום זה מהפיכה של ממש, וכיום יש הטוענים שלונדון מתחרה בקלות במגוון הניו-יורקי, ובתחומים רבים אפשר לאכול בבירה הבריטית טוב יותר מאשר בצרפת. היתרון העיקרי של לונדון על בירות אירופאיות אחרות הוא המגוון. המהגרים והפליטים המגיעים ללונדון באלפיהם מביאים איתם לעיר את המטבח איתו גדלו, ותורמים לאווירה הקוסמופוליטית גם בתחום הגסטרונומי. אין כמעט ארץ שאינה מיוצגת על מפת המסעדות של לונדון. במקביל, התנועה הגדולה בין מדינות אירופה דחפה שפים בריטים צעירים לחפש שילובים חדשים ולהכניס שיפורים למאכלים הבריטים המסורתיים. הפופולריות לה זוכות תכניות הטלוויזיה המוקדשות לאוכל ובישול הפכה לאחרונה את השפים הבכירים לסלבריטאים. בראש רשימת השפים הסלבריטאים עומד ללא ספק מרקו פייר ווייט, שהיה השף הצעיר ביותר כשקיבל את כוכב המישלן הראשון שלו, והוא השף הבריטי הראשון שזכה בשלושה כוכבי מישלן. שמו של פייר ווייט מופיע תדירות בטורי הרכילות, "לאחרונה מרקו התעייף מלבשל מדי ערב במסעדת הדגל שלו במלון מרידיאן, ועכשיו הוא מסתפק בתפקיד היועץ והמפקח, ומעל לכל זה שאוסף את הכסף (והרבה) מכל המסעדות שלו. אך, הוא ממשיך ליהנות ממעמד של סלבריטאי". גורדון רמזי, אשר היה בעבר כדורגלן, שומר גם הוא על מקומו בטורי הרכילות, בשל העריצות בה הוא מנהל את המטבח במסעדה שלו, אך לא פחות מזה הודות להצלחתו כשף. מרבית השפים שלזכותם זוקפים את תחילת המהפיכה הגסטרונומית שעברה על לונדון הם צרפתים שהביאו איתם לבריטניה את המטבח הצרפתי המסורתי. בין אלה בולטים במיוחד ריימונד בלאנק, האחראי על המטבח במסעדת `ארבע העונות` הממוקמת בכפר קטן ליד אוקספורד. כמו אחרים במעמדו, גם הוא החליט לאחרונה להרחיב את עסקיו והוא החל בהקמת מה שיהיה שרשרת מסעדות יותר עממיות במספר ערים, אשר ישמרו על הסטנדרט הגבוה אך במחירים יותר עממיים. האחים מישל ואלברט רו (Reaux) היו מהראשונים שהגיעו לבריטניה מצרפת כדי להקים מסעדה לאחר שרכשו ניסיון בצרפת. בשנים הראשונות הבעיה העיקרית של השניים היתה למצוא בבריטניה את איכות ומגוון החומרים להם הורגלו בצרפת, ובלית ברירה הם נאלצו אז לייבא חלק גדול ממרכיבי הארוחות שהגישו במסעדה שלהם. הם נשארו גם בעסקי הייבוא, ובחלק מהמסעדות שלהם החלו לשלב כבר את הדור השני. ניקו לדניס הוא עוד אחד מהשפים הצרפתים הזוקפים לזכותם את חינוך הציבור הבריטי לדרוש ולקבל אוכל טוב ברמה בינלאומית. יש עוד רשימה ארוכה של שפים אשר כל אחד מהם בולט בתחומו, אך קצרה היריעה מלהזכיר את כולם. כאמור, מגוון המסעדות בלונדון הוא כמעט ללא מתחרים, ולכן ברשימה שלהלן נסווג את המסעדות לפי סוג האוכל שהן מגישות, רמתו, וכמובן מחירו. כאשר יצוין מחיר ממוצע לארוחה במסעדה מסוימת הכוונה היא לארוחה של שלוש מנות לאדם אחד, ללא משקאות ודמי שירות. בלונדון כמעט ואין כיום מסעדות בהן יש כללי לבוש חד משמעיים. עברו הימים בהם אם גבר הגיע למסעדה טובה ללא עניבה, ראש המלצרים יציע לו בדיסקרטיות עניבה בהשאלה. עם זאת, למסעדות הטובות והיקרות, רצוי להתלבש יפה. נשים בג`ינס לא יתקבלו בסבר פנים יפות, ומגברים מצפים שילבשו לפחות ג`קט ועניבה, טוב יותר עם חליפה ועניבה. ככלל, ככל שהמסעדה יקרה יותר כך הלבוש המקובל בה יותר הדור ופורמלי. התשר המקובל במסעדות בלונדון הוא בסביבות ה-10%. יותר ויותר מסעדות מציינות מראש בתפריט שלחשבון יתווספו דמי שירות בשיעור של בין 12.5% - 15%. כאשר הוסיפו דמי שרות לחשבון, אין צורך להשאיר תשר נוסף.  "במדריך מישלן האחרון, שתי מסעדות הודיות `עשו הסטוריה` והצליחו לקבל כוכב. זו הפעם הראשונה שמסעדה הודית בבריטניה מקבלת כוכב מישלן, שכןהמדריך ידוע כמעדיף את הבישול הצרפתי או לפחות המערבי. שתי המסעדות, זייקה ותמרינד, בהחלט שוות את כוכב המישלן, ומצדיקות ביקור, אם כי אינן זולות."

הדפסת כתבה כתוב לעורך שלח לחבר








מסלול הטיול המועדף עליי
מסלולי נחלים בצפון
טיולי ארכיאולוגיה
נוף מדברי
אתרים היסטוריים

הצג תוצאות
Powered by Sitenet ltd בניית אתרים מועדון הלקוחות | כתבו לנו| תנאי שימוש| אודות החברה| פרסום באתר| מאמרים