| הפוך לדף הבית  |  יעדים בעולם  |  גלריית תמונות  |  טיולים בארץ  |  סקי  |  מידע כללי  |  פורומים  |  דילים  
מדריד<<יעדים בעולם<<ראשי
יום שלישי, 22.05.2018
רגע אחרון
בודפשט-(ח. נופש) - $268 ברלין-(טיסה)-$214 רומא-(ח. נופש) - $491 ברצלונה-(טיסה) -$278 פראג-(ח. נופש)-$495 אמסטרדם-(טיסה)- $282 לונדון-(ח. נופש)- $774 בנגקוק-(טיסה)-$774
 
ספרד - מדריד - מסעדות
מאת: צוות FIXTRAVEL
סקירה כללית 
 
האוכל הוא חלק מרכזי בחיי הספרדים וכדאי לבוא למדריד רק כדי לחוות את האוכל המוגש במגוון הרב של המסעדות. העיר מושכת אליה שפים מכל ספרד ומסביב לעולם, ובעוד שאפשר למצוא מסעדות בינלאומיות מצוינות (כמה מהמסעדות היפניות הטובות ביותר נמצאות במדריד), האוכל הטוב ביותר הוא האוכל הספרדי, מכיוון שהספרדים אוהבים את המנות המסורתיות. המבחר של אוכל ספרדי הוא גדול, החל מהצלי ונזיד הבשר של קסטיליה ועד למנות הקלילות יותר של קטלוניה ומדינת הבסקים, הדג הנהדר ופירות הים של חבל גליסיה והאורז והירקות של החוף הים תיכוני. לכמה מהרשתות הבינלאומיות כמו מקדונלד יש סניפים במדריד וכן כמה רשתות מקומיות של מזון מהיר - ביניהן Co& VIPs and Pans . 
 
הרגלי אכילה 

מדריד ידועה בזמני הארוחות המאוחרים שלה. לאחר הקפה בבית בבוקר, נוהגים לאכול ארוחת בוקר שניה בבר או בבית קפה בשעה 10:00 או 11:00 . בזמן ארוחת הצהריים - אף פעם לא לפני השעה 14:00 ולפעמים מאוחר יותר בשעה - 15:30  הרבה מנהלים ועובדי הצווארון הלבן מתחילים הפסקה עם טאפה ועם בירה או כוסית יין או שרי. ארוחת הצהריים היא אירוע בפני עצמו ומעטים הם האנשים המסתפקים בחטיף או בכריך. רוב המסעדות מציעות את תפריט היום (menu del dia ) - ארוחת צהריים עם מבחר אפשרויות לכל מנה וזה בדרך כלל כולל יין והכל במחיר של בין 1,000 ל - 3,000 פזטות, תלוי בסוג המסעדה. אם אתם אוהבים לאכול את הארוחה העיקרית באמצע היום, הרי שתפריט היום הוא עיסקה טובה. אם לא תקבלו את התפריט המיוחד, תבקשו אותו. בערב, האנשים אוכלים לפעמים טאפה, או שאוכלים קודם כל טאפה ואז ממשיכים לארוחת ערב בשעה 22:00 או 23:00. ארוחת הערב היא תמיד א-לה-קרט והמחירים גבוהים בהתאם.
 
מידע שימושי
 
במסעדות היקרות מומלץ להזמין מראש – אם אפשרי יום או יומיים לפני - אך שווה לנסות גם באותו יום. יש מסעדות הסגורות ביום ראשון במדריד ובכל חודש אוגוסט. מומלץ להתקשר לפני. יש מעט מסעדות ובהם אזורים ללא עישון. הספרדים מעשנים בכבדות ואתם עלולים למצוא עצמכם מוקפים במעשנים. אם זה מהווה בעיה, מומלץ להגיע מוקדם יותר למסעדה. ברוב הפעמים, זול יותר לאכול לפי תפריט היום בצהריים מאשר לאכול א-לה-קרט בערב.7% מע"מ בד"כ כלולים במחיר המופיע בתפריט, אך השירות לא כלול ברוב המקרים. נהוג לתת טיפ של בין 5% ל -  10% מקסימום של 1,000 פזטות, שנחשבים כטיפ נדיב. המנה הראשונה (primer plato ) יכולה להיות ירקות, ביצים או דגים, ופחות בשר. המנה העיקרית (segundo plato ) תהיה בשר המוגש ללא ירקות, ולפעמים תוגש עם צ`יפס. אם ברצונכם סלט, עליכם להזמין בנפרד. יין שותים גם בארוחת צהריים וגם בערב. בד"כ יש יין הבית (vino de la casa ) שהוא יין סביר. במסעדות הזולות יותר, במיוחד בקיץ, מערבבים יין אדום עם לימונדה (gaseosa ) – משקה מרענן מאוד. ילדים מתקבלים בברכה ברוב המסעדות, פחות במסעדות היקרות יותר בזמן ארוחות הערב. הספרדים מתלבשים בקפידה בצורה מסורתית. במסעדות היוקרתיות הלבוש הוא נוצץ יותר. בחלק מהמסעדות מדברים אנגלית והתפריט הוא באנגלית, אך ליתר ביטחון להלן תמצאו מילון קטן שיעזור לכם בבחירת התפריט. אל תשכחו להוסיף את המילה בבקשה (por favor ) לכל משפט - זה עוזר! 
 

  מדריד.                                             צילום: איל קמיר

המנות המיוחדות של מדריד 

בכל אזור של ספרד יש מנות יחודיות אותן ניתן למצוא בכל מסעדה באזור. המנה היחודית של מדריד היא  cocido madrileno- בשר מבושל באיטיות בקדירה אחת ואח"כ מוגש במנות נפרדות. תחילה מרק בשר עם אטריות, אח"כ הירקות (כרוב, בצל, כרישה, לפת וכדומה) ולבסוף הבשר (בקר, צ`וריזו, רגל חזיר). זה מוגש בכמה מהפונדקים הישנים דרומית לכיכר העיריה ביום אחד בשבוע (בד"כ יום חמישי). המנה הספרדית המיוחדת ביותר היא ה - paella. מנה עיקרית באזור החוף של ולנסיה, במקום בו גידלו אורז במשך מאות בשנים. המנה מבושלת בתוך לחם שטוח והאורז מאודה עם מגוון של מרכיבים, עוף, אוכל ים, חזיר וירקות. לכל מקום אליו תלך בקיץ, תמצא גספצ`ו - מרק קיצי מרענן עשוי עגבניות, מלפפונים ובצלים מעורבים עם שום, לחם, שמן זית וחומץ עם קרוטונים. Jamon- זהו חזיר מאוד פופולרי בספרד, וביקור באחד הסופרמרקטים או ברשת הברים Museo de Jamon יכול להבהיר זאת. ישנו מבחר עצום של מנות אלו, החל מהחזיר הזול jamon serrano- ולחזיר היקר יותר jamon de jabugo או jamon iberico . אפשר להגיש כמנה עיקרית, אך בד"כ מוגש כטאפה.
 
שתיה
 
את היום מתחילים הספרדים בקפה עם חלב או עם שוקו. ניתן למצוא גם תה צמחים בהרבה קפיטריות, ואל תשכחו שספרד מגדלת הרבה תפוזים – מיץ התפוזים הטבעי (zumo de naranja fresca ) הוא מצוין! קפה נטול קוקאין הוא descafeinado . לפני ארוחת הצהריים האפריטיף המוגש הוא בד"כ יין שרי, בירה, ורמוט או כוס יין אדום. יש מבחר מצוין של יין שמיוצר בספרד - הידוע ביותר הוא rioja- יין אדום. יין לבן הוא פחות פופולרי ובד"כ הוא חצי יבש (semi seco ), ישנם גם כמה יינות לבנים יבשים. בצהרי היום, אנשים מזמינים את יין הבית vino de la casa) ), או אם אתם מזמינים את תפריט היום, הרי שהיין כלול. אפשרויות נוספות הן, במיוחד בקיץ, יין אדום מעורב עם לימונדה (vino con gaseosa ) או הסנגריה המפורסמת - שהיא יין אדום, לימונדה וחתיכות של פירות עם מעט סוכר. לאחר ארוחת הצהריים, אנשים שותים אספרסו (caf? solo ) או אספרסו עם חלב (cortado ). ואם אינכם נוהגים ומתכוונים לנוח תרצו לקנח עם ליקר (copa ), ברנדי ספרדי או עם אניס, שהוא ערק מקומי. בשעות אחה"צ החמות של הקיץ תנסו את horchata שהוא משקה חלב קר ומתוק עשוי משקדים, או את משקה הלימון. משקאות לא אלכוהולים נוספים הם מיץ תפוזים, מיץ אפרסק. יש גם בירה ללא אלכוהול (קליבר או לייקר), וכמובן שיש מים מינרלים תוססים או ללא גז. בשעות הערב זה הזמן למשקה נוסף - יין תוסס, התשובה הספרדית לשמפניה. לאחר ארוחת ערב מאוחרת זה הזמן לחפש chocolateria משקה שוקו חם. 

  מדריד.                                             צילום: איל קמיר

המסעדות הטובות ביותר 


מסעדות יקרות 
 
כל המסעדות ממוזגות.

מסעדות בינוניות


מסעדות חסכוניות


מסעדות צמחוניות 

בשנים האחרונות מספר המסעדות הצמחוניות במדריד גדל בצורה משמעותית. אפשר למצוא בכל מסעדה סלט או חביתה, אך אם זו לא מסעדה צמחונית, הרי שמנות אלו מוגשות עם חזיר.

מסעדות מכל העולם 
 
אם ניסיתם את האוכל במדריד ומכל אזוריה, ואתם נואשים לפסטה ולסושי, נסו את אחת המסעדות הבאות. 

 סיניות
 איטלקיות
 צפון אפריקה
 יפאניות
רוסיות
 
El Cosaco 

מסעדה מתאימה לארוחת ערב רומנטית במיוחד בחורף עם אח ומבחר של 8 וודקות.
הכתובת: Plaza de la Paja 2
מטרו: לה לטינה
טלפון: 913653548
פתוח: צהריים: 13:30-15:30 שבת וראשון, ערב: 21:00- חצות כל יום.
 
  
 אמריקאי 
 
 
 
 
 מדריד.                                             צילום: איל קמיר

טאפה ובארים 

 טאפה
 
פירוש המילה טאפה הוא: מכסה, והמנהג החל באנדלוסיה  שם הניחו צלחת קטנה מעל כוסית היין כדי שלא ייכנסו זבובים. יותר מאוחר, הניחו חתיכות קטנות של אוכל על הצלחת והמסורת הגיעה למדריד, כאשר יצא צו מלכותי שאין להגיש יין ללא טאפה. זאת על מנת למנוע שכרות בטברנות. כיום טאפה יכולה להיות צלוחית של זיתים המוגשת בבאר מקומי קטן או פרוסה עם ממרח המוגשת בבאר יוקרתי באזור של סלמנקה. במדריד אפשר למצוא טאפה ובארים מכל האזורים של ספרד. סרטנים מאזור גליציה; מיץ תפוחים מאזור אסטוריאס; שרי יבש ממחוז אנדלוסיה, וכמובן תפוחי האדמה האפויים של מדריד.
 

 מידע שימושי
 
הטאפה היא דרך מצויינת לנסות טעמים חדשים, אך זיכרו, אם אתם רעבים זה יכול להיות יקר יותר מארוחה מלאה בצהריים. הרבה מהספרדים יכולים לבקר ב5- עד 10 בארים בלילה אחד! ישנן 3 מנות  בסיסיות של טאפה.Pincho (מנה קטנטנה), שבעבר הוגש חופשי יחד עם המשקה.Tapa (תחתית של  ספל מלאה), ו - racion (צלחת קטנה שיכולים לאכול ממנה 2 אנשים). בד"כ מגישים לחם עם הטאפה. נהוג לזרוק על הרצפה נייר, גרעינים של זיתים. משלמים כשעוזבים את הבאר. לשבת ליד שולחן יקר יותר ב – 25% מאשר לשבת ליד הבאר. כדי להזמין ולמשוך את תשומת לב המלצר, קיראו לו בקול oiga ! שפירושו: שמע! נהוג להשאיר מספר מטבעות על הצלחת (כ - 100 פזטות) כטיפ. המגוון של הטאפה הוא עצום ורובם מוצגים ליד הקופאי ולכן הכי טוב להצביע על מה שנראה לכם ולהגיד:esto por favor שפירושו: את זה בבקשה.
 

 
 מדריד.                                             צילום: איל קמיר
 

לאן ללכת
 
ישנם יותר מ - 17,000 בארים במדריד. חפשו במפה את האזורים הבאים:
 Huertas and Santa Ana- האזור האופנתי ביותר לטאפה.
 Villa y Corte- המקום הקלאסי האורגינלי לטאפה - כיום יותר לתיירים.
 La Latina/La Lavapies- אחד המקומות הטובים ביותר לטאפה במיוחד בימי ראשון בבוקר.
 Malasana and Chueca- מקום לאוכל טוב וזול. אזור צואקה הופך בלילה למרכז להומואים.
 Salamanca- מחירים יקרים, אך בארים ממוסדים המגישים טאפה מתוחכמים. 
 
 
 בתי קפה
 
בתי קפה נועדו כדי לשבת ולהירגע, ואילו הבארים הם לשתיה מהירה ולטאפה –אך  לעיתים ההבדל ביניהם הוא רק השם.  עם חשיכה בערבי הקיץ, חפשו מקום לשבת ולצפות על אנשי מדריד הנהנים מהחיים ברחובות. זיכרו שיקר יותר לשבת בחוץ מאשר בפנים. חפשו במפה את האזורים הבאים:  Castellana- ליד כיכר סיבלס – אחד האזורים הקלאסיים של בתי קפה. Sol and Gran Via- קחו הפסקה מהקניות באחד מבתי הקפה מהתקופה שלפני מלחמת האזרחים. Huertas and Santa Ana- בארים ובתי קפה. מקום נהדר לנוח בו בערב. Chueca- הרבה בתי קפה על המדרכה. Salamanca- חנויות מעצבים, ובתי  קפה טובים.
 

הדפסת כתבה כתוב לעורך שלח לחבר








מסלול הטיול המועדף עליי
מסלולי נחלים בצפון
טיולי ארכיאולוגיה
נוף מדברי
אתרים היסטוריים

הצג תוצאות
Powered by Sitenet ltd בניית אתרים מועדון הלקוחות | כתבו לנו| תנאי שימוש| אודות החברה| פרסום באתר| מאמרים